ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ESTA ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΒΙΖΑ

ESTA είναι η συντομογραφία της φράσης "Electronic System for Travel Authorization” ( Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταξιδιωτικής Άδειας), και πρόκειται για μια online εφαρμογή η οποία σχεδιάστηκε με σκοπό να ελέγχει τα ταξιδιωτικά στοιχείων όσων πρόκειται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ πριν τους επιτραπεί η επιβίβαση σε αεροσκάφος ή πλοίο με προορισμό τις ΗΠΑ. Η αίτηση ESTA μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά και είναι επί πληρωμή. Επιτρέπεται να κάνουν αίτηση για ESTA μόνον όσοι ταξιδιώτες είναι κάτοχοι διαβατηρίου που εκδόθηκε από χώρα που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα.

Το VWP ή Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα είναι ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής άδειας που χορηγείται από τις ΗΠΑ, και αφορά πολίτες συγκεκριμένων χωρών. Επιτρέπει σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από αυτές τις χώρες να εισέλθουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα για διαμονή έως 90 ημέρες για επιχειρηματικούς λόγους ή για τουρισμό. Οι ταξιδιώτες που υπάγονται στο VWP μπορούν να ταξιδέψουν και στις 50 πολιτείες, όπως επίσης και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους και στο Πουέρτο Ρίκο. Υπάρχουν περιορισμοί για ταξίδι σε άλλα εδάφη των ΗΠΑ εντός των πλαισίων του VWP.

 

 

Συχνές Ερωτήσεις ESTA

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με την ESTA και το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα

Πώς μπορώ να κάνω αίτηση για ESTA;

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για χορήγηση άδειας ESTA στην ιστοσελίδα μας. Ακολουθήστε τις οδηγίες και απαντήστε στις ερωτήσεις που περιέχει η φόρμα για να υποβάλετε αίτηση.

Οι πληροφορίες που θα χρειαστεί να δώσετε προκειμένου να υποβάλετε αίτηση για ESTA περιλαμβάνουν τα στοιχεία του διαβατηρίου σας, ιστορικό μεταδοτικών ασθενειών, ποινικό μητρώο, εάν υπάρχει, άλλα ονόματα ή ψευδώνυμα που χρησιμοποιείτε, το ιστορικό σας σχετικά με τη χορήγηση βίζας για τις ΗΠΑ, το όνομα των γονιών σας, τον τόπο γέννησής σας, τον εθνικό αριθμό ταυτότητας, εάν υπάρχει, στοιχεία επικοινωνίας, και έναν αριθμό πιστωτικής κάρτας.

Τι σημαίνει η απόκτηση μιας άδειας ESTA;

Εάν λάβετε άδεια ESTA, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ταξιδέψετε μέσα στο πλαίσιο του Προγράμματος Απαλλαγής από Βίζα, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γίνετε αποδεκτοί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η είσοδος θα σας επιτραπεί κατόπιν ελέγχου από έναν αξιωματικό της Υπηρεσίας Τελωνειακής και Συνοριακής Προστασίας μόλις αποβιβαστείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ESTA;

Όσοι πολίτες προέρχονται από χώρες που υπάγονται στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα και σκοπεύουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ μέσω αέρα ή θαλάσσης μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος ESTA.

Το ταξίδι πρέπει να γίνει με εγκεκριμένο αερομεταφορέα. Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν έγκυρο διαβατήριο και εισιτήριο μετ‘ επιστροφής, και το ταξίδι τους να λήγει εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών για να μπορούν να κάνουν αίτηση για ESTA. Κάθε ταξιδιώτης οφείλει να υποβάλει αίτηση, συμπεριλαμβανομένων των ανήλικων παιδιών κάτω των 18 ετών, και θα πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις καταλληλότητας που τίθενται από το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (όπως ότι το διαβατήριό σας δεν θα λήξει εντός έξι μηνών από την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής σας από τις Ηνωμένες Πολιτείες).

Το Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (και μέσω αυτού το πρόγραμμα ESTA) απευθύνεται σε πολίτες από την Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Μπρουνέι, Χιλή, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μονακό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊβάν και Ηνωμένο Βασίλειο.