Ανακαλύψτε τις Διαφορετικές Πόλεις και τον Πλούσιο Πολιτισμό του Τέξας

Published: 2019-07-03
 
Σημαία της Πολιτείας του Τέξας

Το Τέξας, γνωστό ως Πολιτεία του Μοναχικού Αστεριού, έχει όλη αυτή την αύρα της επαναστατικότητας που προέρχεται από την ιστορική του σημασία και την εντυπωσιακή του εικόνα. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να περιγράψει κανείς το Τέξας με γενικεύσεις, επειδή πρόκειται για μια τόσο μεγάλη Πολιτεία με ποικίλους συνδυασμούς πολιτισμών και κοινοτήτων που συνυπάρχουν. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, οι διαφορετικές περιοχές αυτής της Πολιτείας έχουν εντελώς διαφορετικό κλίμα, καθώς το Τέξας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Πολιτεία της Αμερικής.

Το Τέξας είναι ίσως περισσότερο γνωστό για τους καουμπόηδες, τα ράντσα, το μπάρμπεκιου και τη μουσική κάντρι, και υπάρχουν βάσιμοι λόγοι γι αυτό. Αλλά, εκτός από αυτό, κάθε πόλη στο Τέξας προσφέρει μια σειρά από ελκυστικούς πολιτιστικούς και ιστορικούς χώρους που μπορεί  να ανακαλύψει κανείς. Εδώ θα πάρετε μια ιδέα για το πώς οι Τεξανοί βλέπουν τις πόλεις τους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις ξεχωριστές προσωπικότητες που διαθέτουν οι μεγάλες πόλεις του Τέξας:

Χιούστον

Το Χιούστον είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη πόλη, αφού στις ταινίες πρόκειται για την πρώτη λέξη που λέει κάποιος που πηγαίνει στο διάστημα. Το «Χιούστον» έχει γίνει συνώνυμο της NASA, της επιστήμης και του διαστήματος. Ωστόσο, η πόλη που έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Τέξας από την αρχή έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Το Χιούστον εξακολουθεί να φιλοξενεί τα κεντρικά γραφεία των περισσότερων πολυεθνικών εταιρειών.

Η πόλη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε όλους σχεδόν τους τομείς, είτε πρόκειται για πετρέλαιο, υγειονομική περίθαλψη, διαστημική έρευνα ή βιομηχανική παραγωγή. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι ταυτόχρονα μεγάλος πολιτιστικός κόμβος, καθώς αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο ποικιλόμορφες μητροπόλεις των ΗΠΑ. Το κέντρο του Χιούστον είναι γεμάτο από εκθέματα και μέρη αφιερωμένα στην τέχνη και την ιστορία. Είτε επισκεφτείτε την Περιοχή Μουσείων, την Περιοχή Θεάτρου, το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον ή το εμπορικό κέντρο Galleria, θα αποκτήσετε πολλές γνώσεις σχετικά με την ιστορία, τις παραστατικές τέχνες και τις διαστημικές επιστήμες, αλλά θα επιδοθείτε και σε μία από τις καλύτερες εμπειρίες shopping στον κόσμο.

Ντάλας

Το Ντάλας είναι μια άλλη μεγάλη πόλη του Τέξας, με ιστορία που χρονολογείται από την εποχή που άρχισαν να χτίζονται οι νέοι σιδηρόδρομοι για να συνδέσουν τις πόλεις μεταξύ τους. Ωστόσο, κουβαλάει επίσης την κακή φήμη της πόλης στην οποία δολοφονήθηκε ο Πρόεδρος Κένεντι. Σήμερα, πρόκειται για ένα χωνευτήρι διάφορων κοινοτήτων των οποίων η συνεργασία και η συνεισφορά δίνουν στην πόλη αυτή την ψυχή της.

Οι λάτρεις της μουσικής δεν πρέπει ποτέ να παραλείψουν να επισκεφτούν το Deep Ellum κοντά στο κέντρο του Ντάλας, καθώς αυτός ο χώρος είναι ένας κόμβος διασκέδασης και τέχνης όπου οι καλλιτέχνες ζουν και παίζουν στο πλήθος των χώρων που υπάρχουν εκεί. Ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος του Τέξας βρίσκεται στο Ντάλας, και πρέπει οπωσδήποτε να τον επισκεφθείτε ειδικά αν ταξιδεύετε με παιδιά. Επιπλέον, το Μουσείο Τέχνης του Ντάλας περιλαμβάνει εκθέματα ηλικίας 5.000 ετών, ενώ επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τον όμορφο βοτανικό κήπο Dallas Arboretum καθώς και το Παγκόσμιο Ενυδρείο.

Ώστιν

Το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό του Ώστιν είναι η δραστήρια μουσική σκηνή του, η οποία ενισχύεται από το γεγονός ότι, ανεξάρτητα από το πότε επισκέπτεστε την πόλη, μπορείτε να βρείτε πάνω από εκατό χώρους με δωρεάν ζωντανές μουσικές παραστάσεις. Υπάρχουν διάφορα φεστιβάλ τέχνης και μουσικής που φιλοξενούνται στο Ώστιν όλο το χρόνο, εξασφαλίζοντας διασκέδαση τόσο για τους κατοίκους της πόλης όσο και για τους επισκέπτες.

Υπάρχουν πολλά μουσεία για να γνωρίσετε την ιστορία του Ώστιν, ενώ το Texas State Capitol θεωρείται σημαντικό αξιοθέατο για τους τουρίστες. Το Barton Creek Greenbelt είναι ένα εξαιρετικό μέρος για κάθε είδους ψυχαγωγική δραστηριότητα όπως κολύμπι, πεζοπορία, αναρρίχηση βράχων και καγιάκ.

Άλλες πόλεις στο Τέξας που αξίζει να αναφέρουμε είναι το Σαν Αντόνιο για το Alamo και τα υδάτινα πάρκα του, καθώς και το Φορτ Γουόρθ για την ιστορική περιοχή Stockyards μεταξύ άλλων. Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε στο Τέξας, το σίγουρο είναι ότι θα διαπιστώσετε πως κάθε μέρος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και την ταυτότητα που θα χαρείτε να ανακαλύψετε.

Επιστρέψτε στην αρχική σελίδα για να υποβάλετε αίτηση για ESTA εάν σκοπεύετε να επισκεφθείτε αυτές τις μεγάλες πόλεις του Τέξας.

 

Tags:


Μάθετε περισσότερα και κάντε αίτηση για ESTA σήμερα. Κάντε κλικ εδώ.