Πού Μπορείτε να Βιώσετε τον Γηγενή Αμερικανικό Πολιτισμό των ΗΠΑ

Published: 2019-07-02
 
Μέρη όπου Μπορείτε να Βιώσετε τον Γηγενή Αμερικανικό Πολιτισμό των ΗΠΑ

Ο γηγενής αμερικανικός πολιτισμός και η ιστορία αποτελούν ένα τεράστιο κομμάτι της ταυτότητας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενώ αυτός ο πολιτισμός θα είναι παντοτινά συνυφασμένος με την κουλτούρα ολόκληρης της χώρας, υπάρχουν συγκεκριμένα μερικοί προορισμοί όπου ο γηγενής αμερικανικός πολιτισμός πραγματικά λάμπει.

Περιπλανηθείτε σε μουσεία, περιηγηθείτε σε ιστορικά χωριά ή πάρτε μέρος σε εορτασμούς καλωσορίσματος. Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σε ολόκληρη τη χώρα για να πάρετε μια γεύση του Γηγενούς Αμερικανικού Πολιτισμού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νέο Μεξικό

Ο γηγενής αμερικανικός πολιτισμός υπάρχει διάχυτος σε ολόκληρο το Νέο Μεξικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν είκοσι τρεις φυλές ιθαγενών στο Νέο Μεξικό, συμπεριλαμβανομένων 19 φυλών Πουέμπλο για τις οποίες αυτό το κράτος είναι ευρέως γνωστό. Το Νέο Μεξικό είναι επίσης γνωστό ως η βάση του καταυλισμού της φυλής του Έθνους των Ναβάχο.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον παλαιό τρόπο ζωής των Πουέμπλο αν επισκεφθείτε το Τάος Πουέμπλο, βάση της φυλής Τάος με πάνω από 1.000 χρόνια ιστορίας. Μπορείτε να κάνετε μια οργανωμένη ξενάγηση για να μάθετε τον πολιτισμό και την κληρονομιά στο χωριό πριν συνεχίσετε το ταξίδι στο Ινδικό Πολιτιστικό Κέντρο Πουέμπλο στην Αλμπουκέρκη. Το μουσείο έχει να διηγηθεί ιστορίες για το πλούσιο παρελθόν των Πουέμπλο, ενώ παραδοσιακές γιορτές λαμβάνουν χώρα ολόκληρο το χρόνο.

Το Σάντα Φε αποτελεί επίσης μια σπουδαία στάση στο Νέο Μεξικό για όσους θέλουν να απολαύσουν τον ιθαγενή πολιτισμό των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ινδική Αγορά του Σάντα Φε αναδεικνύει την ιθαγενή αμερικανική χειροτεχνία και το φαγητό, ενώ το Shiprock Sante Fe διαθέτει όμορφα εκθέματα, υφάσματα και έργα τέχνης εμπνευσμένα από το διάσημο σχηματισμό πετρωμάτων του Έθνους των Ναβάχο στα βορειοανατολικά.

Αριζόνα

Ως βάση 22 γηγενών αμερικανικών φυλών, η Αριζόνα είναι ένας κορυφαίος προορισμός εάν θέλετε να ψάξετε βαθύτερα στην ιστορία των ιθαγενών της Αμερικής.

Αν διασχίζετε την Αριζόνα με αυτοκίνητο, θα σας δοθεί η ευκαιρία να δείτε μια σειρά από αξιοθέατα των ιθαγενών της Αμερικής καθώς και μνημεία διάσπαρτα σε ολόκληρη την πολιτεία. Από το γραφικό φαράγγι Κάνυον ντε Τσέλι μέχρι το μαγευτικό Εθνικό Μνημείο Τσιρικάουα, να είστε σίγουροι ότι θα μάθετε πολλά γι αυτές τις μνημειώδεις περιοχές.

Το μουσείο Χερντ στο Φοίνιξ φημίζεται για την έκθεση περισσότερων από 40.000 ιδιαίτερων έργων, όπως σύγχρονων έργων τέχνης, ιστορικών χειροποίητων αντικειμένων και παραδοσιακών υφασμάτων. Αφιερωμένο στη διατήρηση του γηγενούς αμερικανικού πολιτισμού, αυτό το μουσείο συνεργάζεται με αυτόχθονες φυλές για τη διοργάνωση μαθημάτων, εργαστηρίων, εκδηλώσεων και γιορτών. Η μεγαλύτερη γιορτή όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί πως είναι η Έκθεση του Έθνους των Ναβάχο που πραγματοποιείται στο Γουίντοου Ροκ κάθε χρόνο.

Οκλαχόμα

Δεν θα μπορούσε να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Οκλαχόμα διαθέτει πλούσια αντιπροσώπευση της Γηγενούς Αμερικανικής Κουλτούρας των ΗΠΑ. Στην Οκλαχόμα υπάρχουν 35 φυλές σε ολόκληρη την πολιτεία, και το ίδιο το όνομα λέγεται ότι προέρχεται από την ιθαγενή αμερικανική κουλτούρα.

Προχωρήστε στα όρη Όζαρκ για να δείτε χειροποίητα αντικείμενα και εκθέματα του Έθνους των Τσερόκι στο Κέντρο Κληρονομιάς των Τσερόκι έκτασης 18 εκταρίων. Εδώ, μπορείτε να λάβετε μέρος σε μαθήματα, να εξερευνήσετε ένα παραδοσιακό χωριό και να ζήσετε την εμπειρία εργαστηρίων έργων τέχνης που προβάλλουν την κουλτούρα και τη μακρά ιστορία του Έθνους των Τσερόκι.

Αν βρίσκεστε στην καρδιά της πόλης της Οκλαχόμα, το Φεστιβάλ Κόκκινης Γης λαμβάνει χώρα ετησίως, γιορτάζοντας την εικαστική και παραστατική τέχνη των ιθαγενών της Αμερικής. Το φεστιβάλ δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την μεγάλη παρέλαση, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό χορού και να περιδιαβούν ανάμεσα σε παραδοσιακά έργα τέχνης. Εάν θέλετε να δείτε περισσότερη τέχνη και χειροτεχνήματα των ιθαγενών της Αμερικής, μπορείτε να βρείτε μια εκτεταμένη συλλογή στην πόλη Τάλσα στο Μουσείο Gilcrease.

 

Tags:


Μάθετε περισσότερα και κάντε αίτηση για ESTA σήμερα. Κάντε κλικ εδώ.