Σπουδές Εξωτερικού στη Χαβάη

Published: 2019-07-03
 
Σπουδές Εξωτερικού στη Χαβάη

Αν έχετε ονειρευτεί να ζήσετε στη χώρα των καταπράσινων τοπίων και των ηφαιστείων, τώρα σας δίνεται η ευκαιρία με τα προγράμματα σπουδών εξωτερικού στη Χαβάη! Αντί απλώς να επισκεφτείτε τα καταπληκτικά νησιά της Χαβάης για διακοπές δίπλα στην παραλία ή για μήνα του μέλιτος, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε πραγματικά αυτή την συναρπαστική Πολιτεία γνωρίζοντας σε βάθος την εγχώρια ιστορία, την ευρεία οικολογία και την αυθεντική κουλτούρα και κουζίνα που έχει να προσφέρει η Χαβάη.

Με προγράμματα ποικίλης διάρκειας, στυλ και μαθημάτων, μπορείτε να περάσετε ένα χρόνο, ένα καλοκαίρι ή ένα εξάμηνο σπουδών στη Χαβάη κερδίζοντας νέες εμπειρίες (καθώς και ένα υπέροχο μαύρισμα!).

 

Τι θα Κερδίσετε από το Ταξίδι σας για Σπουδές στο Εξωτερικό

Εκατοντάδες σπουδαστές από ολόκληρο τον κόσμο επιλέγουν να έρθουν και να σπουδάσουν στη Χαβάη όπου συγκεντρώνεται ένα φάσμα πολιτισμών, ηλικιών και γλωσσών. Καθώς θα επικοινωνείτε όλοι στα Αγγλικά, θα είστε σε θέση να μάθετε πολλά από τους διάφορους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδράτε.

Στο Πανεπιστήμιο Ειρηνικού της Χαβάης, υπάρχουν δύο κύριες πανεπιστημιουπόλεις. Η μία βρίσκεται στην ακτή και η άλλη σε ένα τροπικό περιβάλλον κοντά στη Χονολουλού. Έτσι, θα μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά την ατμόσφαιρα, τον πολιτισμό και τα τοπία αυτής της απίστευτης Πολιτείας κάνοντας ένα αξέχαστο ταξίδι. Όταν δεν σπουδάζετε, μπορείτε να κάνετε σερφ, πεζοπορία, να κολυμπάτε, να χορεύετε, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να ανακαλύψετε νέα μέρη του νησιού. Με τον τρόπο αυτό συνεχώς θα διασκεδάζετε και θα είστε απασχολημένοι.

Σχεδιάστε το Ταξίδι σας για Σπουδές στο Εξωτερικό

Πού

Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να σπουδάσετε στη Χαβάη, θα πρέπει να σκεφτείτε αν θα μείνετε μόνιμα σε ένα νησί, για παράδειγμα σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, ή αν θα εξερευνήσετε διάφορους προορισμούς ταξιδεύοντας με ένα πρόγραμμα όπως το 'semester at sea'. Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θέλετε να δείτε και να σπουδάσετε και από το τι υπάρχει διαθέσιμο για το χρονικό όριο, το αντικείμενο σπουδών και την τιμή που σας ενδιαφέρει.

Τα περισσότερα προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό περιλαμβάνουν κάποιο είδος διαμονής ώστε να μπορείτε να μείνετε μαζί με συμφοιτητές ή σε κάποιο σπίτι. Έτσι, θα γνωρίσετε σίγουρα σε βάθος τον φοιτητικό τρόπο ζωής και τον πολιτισμό της Χαβάης κατά τη διάρκεια του χρόνου που θα μένετε εκεί.

Βίζα

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσετε τη βίζα για το ταξίδι σας προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είστε καλυμμένοι για να κάνετε σπουδές ενώ μένετε στη Χαβάη. Σε γενικές γραμμές, αν είστε υπήκοος των ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα, καθώς η τρέχουσα διαμονή σας στις ΗΠΑ θα σας καλύψει γι αυτό. Εάν δεν είστε υπήκοος των ΗΠΑ ή μόνιμος κάτοικος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα F-1 ή J-1. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της Αμερικανικής Πρεσβείας στη χώρα σας.

Υποτροφίες

Τα περισσότερα προγράμματα σπουδών στη Χαβάη συνεπάγονται σημαντικό κόστος για στέγαση, διαλέξεις, υλικό σπουδών, κλπ. Ωστόσο, ακόμη και αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το ταξίδι, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση υποτροφίας σπουδών εξωτερικού μέσω προγραμμάτων που δίνουν αυτή την ευκαιρία όπως το Fulbright Scholarships και το Gilman Scholarships. Εναλλακτικά, ίσως θελήσετε να ζητήσετε βοήθεια από την οικογένεια, τους φίλους και τον περίγυρό σας για να σας υποστηρίξουν μέσω τοπικών εκδηλώσεων για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε αυτή την εκπληκτική ευκαιρία.

Πηγές

Εάν σας ενθουσιάζει η ιδέα για σπουδές εξωτερικού στη Χαβάη, ελέγξτε τα παρακάτω προγράμματα και τις επιλογές για να πάρετε μια ιδέα για τα διαθέσιμα προγράμματα:

Go Overseas

Go Abroad

CIS Abroad

Study Abroad

 

Tags:


Μάθετε περισσότερα και κάντε αίτηση για ESTA σήμερα. Κάντε κλικ εδώ.