Τα 5 πιο Δημοφιλή Φεστιβάλ Μουσικής Κάντρι των ΗΠΑ

Published: 2019-06-10
 
ακουστική κιθάρα

Η μουσική κάντρι έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και έχει κερδίσει όλο και περισσότερους οπαδούς και δημοτικότητα, γεγονός που οφείλεται, ως επί το πλείστον, στην εξέλιξή της σε ένα πιο "ποπ" άκουσμα. Οι στίχοι συνήθως αγγίζουν αισθήματα ή συναισθήματα, και οι μελωδίες είναι τις περισσότερες φορές ελκυστικές. Είτε είστε λάτρης της παλιάς σχολής κάντρι είτε πιο πρόσφατος οπαδός, το να ακούσετε τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες ζωντανά είναι μια εμπειρία που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Ευτυχώς, οι λάτρεις της κάντρι μπορούν συνήθως να βρουν ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ για να γευτούν αυτή την εμπειρία. Χάρη στην επικράτηση της μουσικής κάντρι στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα δυσκολευτείτε σχεδόν καθόλου να βρείτε ένα φεστιβάλ στην περιοχή σας. Από το Αρκάνσας ως το Ουισκόνσιν, γίνονται συναυλίες με τα πρώτα ονόματα της κάντρι. Ωστόσο, εάν μένετε στις μεσοδυτικές πολιτείες, έχετε χτυπήσει τζακ ποτ! Για κάποιο λόγο, το Ουισκόνσιν φιλοξενεί κάθε χρόνο τα περισσότερα φεστιβάλ κάντρι από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

1. Country USA Music Festival

Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ, το Country USA Music Festival, γίνεται στο Όσκος του Ουισκόνσιν. Διαρκεί τρεις ημέρες και φιλοξενεί δημοφιλή αστέρια της κάντρι, όπως οι Dierks Bentley, Brad Paisley, Trace Adkins, Alabama, και Scotty McCreery. Μπορεί κάποιος να κατασκηνώσει για το φεστιβάλ, ενώ υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και μοτέλ στην περιοχή. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές φεστιβάλ, καλό θα ήταν να κλείσετε δωμάτιο σε ξενοδοχείο  ή μοτέλ αρκετό καιρό νωρίτερα!

2. Summerfest

Ένα άλλο δημοφιλές φεστιβάλ μουσικής είναι το Summerfest, το οποίο γίνεται κάθε χρόνο στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, στους χώρους του Summerfest. Αν και είναι ένα φεστιβάλ για όλα τα είδη μουσικής, μπορείτε πάντα να βρείτε έναν δημοφιλή καλλιτέχνη της κάντρι να παίζει σε μία από τις κύριες σκηνές. Κάθε χρόνο, 800-900.000 επισκέπτες παρακολουθούν το Summerfest. Μπορείτε να ακούσετε ανερχόμενους καλλιτέχνες της κάντρι σε κάποιες από τις μικρότερες σκηνές και δημοφιλείς καλλιτέχνες στις κύριες σκηνές. Παρόλο που υπάρχει γενική είσοδος στο Summerfest, για μερικά από τα πρώτα ονόματα θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστό εισιτήριο με επιπλέον χρέωση.

3. Country Thunder

Το Country Thunder είναι ένα πολύ δημοφιλές φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ. Οι φαν μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο  από τα φεστιβάλ του Country Thunder στη Φλόριντα, την Αριζόνα ή το Ουισκόνσιν. Αυτό το φεστιβάλ γίνεται από τα μέσα Μαρτίου στη Φλόριντα, μέχρι τον Ιούλιο στο Ουισκόνσιν. Το Country Thunder διαρκεί τρεις συνεχόμενες ημέρες και μπορείτε να ακούσετε πολλά πρώτα ονόματα της κάντρι αυτό το τριήμερο.

4. Country Jam USA

Το Country Jam USA είναι ένα άλλο φεστιβάλ κάντρι που γίνεται τον Ιούλιο στο Ω-Κλαιρ του Ουισκόνσιν. Το Country Jam USA είναι ένα άλλο τριήμερο φεστιβάλ που φιλοξενεί ταλέντα όπως οι Toby Keith, Keith Urban και Jake Owen.

5. CMA Fest

Όλα τα προηγούμενα είναι μεγάλα φεστιβάλ όπου εμφανίζονται ταλέντα της μουσικής κάντρι, αλλά μακράν το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές φεστιβάλ κάντρι είναι το CMA Fest. Αυτό το φεστιβάλ διαρκεί τέσσερις συνεχόμενες ημέρες στην καρδιά της κάντρι, το Νάσβιλ του Τενεσί. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε έναν από τους αγαπημένους σας κάντρι καλλιτέχνες σε αυτό το φεστιβάλ, τότε δεν ψάξατε αρκετά καλά! Περισσότερα από 80 κορυφαία ονόματα της μουσικής, τόσο μεμονωμένοι καλλιτέχνες όσο και γκρουπ, εμφανίζονται σε αυτό το δημοφιλές φεστιβάλ. Στο Νάσβιλ, όπου ζουν πολλά κορυφαία ονόματα της κάντρι, αυτή είναι η μεγαλύτερη συνάντηση κάντρι καλλιτεχνών που θα βρείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανεξάρτητα από το πού μένετε στις Ηνωμένες Πολιτείες, σίγουρα γίνεται κάποιο φεστιβάλ μουσικής κάντρι που δεν απέχει πολύ από εσάς. Για τα πολυήμερα φεστιβάλ πρέπει να ξέρετε ότι θα πληρώσετε από $100 έως $300, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και εάν η γενική είσοδος περιλαμβάνει ή όχι το εισιτήριο για κάποιο μεγάλο όνομα. Εάν είστε δοκιμασμένος και αληθινός φαν της μουσικής κάντρι, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο φεστιβάλ από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

 

Tags:


Μάθετε περισσότερα και κάντε αίτηση για ESTA σήμερα. Κάντε κλικ εδώ.