Τα Καλύτερα Προγράμματα για Εργασία & Ταξίδι στις ΗΠΑ

Published: 2019-06-26
 
Εργασία & Ταξίδι στις ΗΠΑ (τα Καλύτερα Προγράμματα)

Ενδιαφέρεστε να περάσετε κάποιο χρονικό διάστημα δουλεύοντας και ταξιδεύοντας στις ΗΠΑ φέτος το καλοκαίρι; Με τους πλούσιους πολιτιστικούς κόμβους που υπάρχουν σε μέρη όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και το Τέξας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επισκέπτες θα ήθελαν να παρατείνουν τη διαμονή τους. Ωστόσο, μπορεί να ακούγεται λίγο αγχωτικό να προσπαθεί κάποιος να βρει μια επιλογή που να συμβαδίζει με τους αυστηρούς αμερικανικούς νόμους σχετικά με την απασχόληση των αλλοδαπών. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις επιλογές που έχετε ως αλλοδαπός που θέλει να εργαστεί στις ΗΠΑ για λίγους μήνες. Λάβετε υπόψη ότι όλες είναι προσωρινές ευκαιρίες που σας επιτρέπουν να παραμείνετε στη χώρα για να συνεχίσετε να απασχολείστε σε μια εταιρεία ή να συμμετάσχετε σε ένα πρόγραμμα.

Πρόγραμμα Au Pair

Το πρόγραμμα Au Pair σας επιτρέπει να ζήσετε με μια οικογένεια φιλοξενίας για έναν ολόκληρο χρόνο, με τη δυνατότητα να παρατείνετε τη διαμονή σας για 6, 9 ή 12 επιπλέον μήνες. Πρέπει να μιλάτε αρκετά καλά αγγλικά για να μπορέσετε να περάσετε με επιτυχία μια συνέντευξη, και να είστε μεταξύ 18 και 26 ετών για να υποβάλετε αίτηση γι αυτό το πρόγραμμα. Είναι ένα αμοιβαία επωφελές σύστημα, αφού η οικογένεια θα έχει μια υπεύθυνη πηγή συνεπούς παιδικής φροντίδας στο σπίτι ενώ ο au pair θα είναι σε θέση να ζήσει και να σπουδάσει στις ΗΠΑ.

Ομαδάρχες σε Κατασκήνωση

Αυτή είναι μια άλλη επιλογή που εστιάζει στην έκθεση παιδιών από την Αμερική σε ξένους πολιτισμούς και ανθρώπους. Τα προσόντα που απαιτούνται είναι παρόμοια με εκείνα για το πρόγραμμα au pair, αν και δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για να υποβάλετε αίτηση. Υπάρχει, ωστόσο, ένας περιορισμός στον ρόλο που θα παίξετε στην κατασκήνωση. Δεν μπορείτε να είστε ανειδίκευτος εργαζόμενος, όπως μάγειρας ή λαντζέρης.

Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα Θερινής Εργασίας

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε τωρινούς φοιτητές πλήρους φοίτησης κολλεγίου ή πανεπιστημίου που θα ήθελαν να περάσουν το καλοκαίρι ζώντας και δουλεύοντας στις ΗΠΑ. Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τα προγράμματα που προσφέρονται από το κράτος για να δείτε εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Οργανισμοί όπως το SWAP συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση υποβολής της αίτησης καθώς και στην απόκτηση θερινής βίζας J-1. Ο στόχος είναι να βρεθούν μόνο εποχιακές θέσεις εργασίας που απαιτούν επιπλέον άτομα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις και εστιατόρια παρουσιάζουν ανοδική τάση κατά τη διάρκεια της ηλιόλουστης καλοκαιρινής περιόδου και χρειάζονται επιπλέον υπαλλήλους. Τα πάρκα ψυχαγωγίας συχνά λειτουργούν μόνο αυτή την εποχή που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο. Απλώς, λάβετε υπόψη ότι η δουλειά που θα βρείτε δεν μπορεί να βασίζεται σε προμήθειες, δεν μπορεί να εντάσσεται στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης ούτε να απαιτεί επαγγελματική άδεια οδήγησης.

Ιατρικό Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει σε ξένους ιατρούς να έρθουν στις ΗΠΑ για να λάβουν ιατρική εκπαίδευση και κατάρτιση σε διαπιστευμένα αμερικανικά ιατρικά ιδρύματα. Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, αλλά ίσως αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να γίνει κάποιος καλά εκπαιδευμένος ιατρός σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Ο στόχος είναι να παρασχεθεί στους αλλοδαπούς ιατρούς εξειδικευμένη κατάρτιση για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην πατρίδα τους ή τη χώρα διαμονής τους. Θα πρέπει να είστε καλά προετοιμασμένοι και να περάσετε την Εξέταση του Εθνικού Συμβουλίου Ιατροδικαστών καθώς και την Εξέταση Αλλοδαπών Πτυχιούχων Ιατρικής.

 

Tags:


Μάθετε περισσότερα και κάντε αίτηση για ESTA σήμερα. Κάντε κλικ εδώ.