Τρόποι για να Ταξιδέψετε στις ΗΠΑ Χωρίς Αεροπλάνο

Published: 2019-05-23
 
Ταξιδέψτε στις ΗΠΑ Χωρίς Αεροπλάνο.jpg

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια απέραντη χώρα που έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους ταξιδιώτες. Διαθέτοντας τα πάντα, από τη λάμψη και τη γοητεία του Λας Βέγκας μέχρι την άγρια φυσική ομορφιά ορισμένων από τα εντυπωσιακά Εθνικά Πάρκα της χώρας, οι ΗΠΑ αποτελούν απαραίτητο προορισμό στη λίστα με τις χώρες που θα ήθελε να επισκεφτεί κανείς στη ζωή του.

Καθώς η χώρα είναι τόσο μεγάλη, το ταξίδι στις διάφορες πόλεις και Πολιτείες μπορεί να είναι χρονοβόρο. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας ή ο προϋπολογισμός σας είναι απεριόριστος, τότε ίσως θελήσετε να μετακινηθείτε με αεροπλάνο από τη μια Πολιτεία στην άλλη. Εάν, ωστόσο, έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά ή  προσπαθείτε να περιορίσετε τη βλάβη που θα προκαλέσουν οι μετακινήσεις σας στον πλανήτη, τότε ίσως θελήσετε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους για να ταξιδέψετε σε όλη τη χώρα. Ευτυχώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν κάποια αξιοπρεπή μέσα μαζικής μεταφοράς και είναι ιδανικές για οδικά ταξίδια, οπότε υπάρχουν και άλλες επιλογές! Παρακάτω θα μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ χωρίς αεροπλάνο, έτσι ώστε να αρχίσετε να σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας...

 

Λεωφορείο

Τα περίφημα λεωφορεία Greyhound στην Αμερική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασχίσετε τη χώρα, ειδικά αν ταξιδεύετε με περιορισμένο προϋπολογισμό. Αυτά τα λεωφορεία διασχίζουν τις Πολιτείες, σταματώντας σε πάρα πολλές μικρές και μεγάλες πόλεις στη διαδρομή. Παρόλο που τα Greyhound δεν φημίζονται ως ο πιο άνετος τρόπος μετακίνησης, σας επιτρέπουν να βλέπετε τα τοπία να εναλλάσσονται καθώς περνάτε από Πολιτεία σε Πολιτεία. Αυτό πραγματικά σας δίνει μια αίσθηση ταξιδιού ενώ μετακινείστε, και είναι πιθανό να συναντήσετε ντόπιους και ταξιδιώτες στη διαδρομή σας που πραγματικά θα προσθέσουν πολλά στοιχεία στην περιπέτειά σας.

 

Τρένο

Τα τρένα στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελούν τον πιο συνηθισμένο τρόπο για να ταξιδέψει κανείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ανύπαρκτα. Το σύστημα αμαξοστοιχιών Amtrak περνάει από αμερικανικά κέντρα όπως το Σικάγο, η Νέα Ορλεάνη και το Χιούστον, έτσι ώστε να μπορείτε να προσθέσετε κάποιες μετακινήσεις με τρένο καθώς διασχίζετε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν έχετε ταξιδέψει στην Ευρώπη ή την Ιαπωνία με τρένο, ίσως να έχετε συνηθίσει σε μετακινήσεις υψηλής ταχύτητας, αλλά η Amtrak προσφέρει πιο αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτόν τον τρόπο μετακίνησης ατενίζοντας το τοπίο από τα μεγάλα παράθυρα και απολαμβάνοντας τη θέα.

 

Αυτοκίνητο

Τα μεγάλα οδικά ταξίδια στην Αμερική βρίσκονται στη λίστα επιθυμιών πολλών ανθρώπων που ονειρεύονται να διασχίσουν το Route 66 με Mustang ή Cadillac. Και αυτό το όνειρο είναι εφικτό, καθώς η οδήγηση στην Αμερική είναι ένας συνηθισμένος τρόπος να ταξιδεύει κανείς. Το οδικό σύστημα είναι εύκολα κατανοητό, ενώ οι μεγάλοι, φαρδείς δρόμοι κάνουν την οδήγηση παιχνιδάκι. Υπάρχουν πολλά μοτέλ και ξενώνες κατά μήκος κάθε μεγάλου αυτοκινητόδρομου. Η διαμονή σε τέτοια καταλύματα θα είναι πραγματικά μια διασκεδαστική αμερικανική περιπέτεια. Μην παραλείψετε επίσης να σταματήσετε για να απολαύσετε πρωινό με τηγανίτες και καφέ σε κάποιο φτηνό εστιατόριο στην άκρη του αυτοκινητόδρομου!

 

Φέρι Μποτ

Αν θέλετε πραγματικά να μποϊκοτάρετε τις αεροπορικές πτήσεις, μπορείτε να επιλέξετε μια κρουαζιέρα από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατείνοντας έτσι τις διακοπές σας καθώς διασχίζετε τον Ατλαντικό!

 

Tags:


Μάθετε περισσότερα και κάντε αίτηση για ESTA σήμερα. Κάντε κλικ εδώ.