Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μια όμορφη χώρα την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε. Είναι μεγάλη, με πληθυσμό πάνω από 318 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι ζουν τόσο σε προάστια όσο και σε πυκνοκατοικημένες πόλεις. Στις ΗΠΑ υπάρχει επίσης εντυπωσιακή άγρια φύση με ακατοίκητες, φυσικές και απέραντες συναρπαστικές περιοχές.

Οι ΗΠΑ είναι γνωστές ως «χωνευτήρι των λαών», όπου συγκεντρώνονται πολιτισμοί από ολόκληρο τον κόσμο. Η μαζική μετανάστευση χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, και από τότε έχει γίνει η χώρα που ονειρεύονται πολλοί, όπως επίσης και ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αν θέλετε να διασκεδάσετε στον κόσμο της Disney, να εξερευνήσετε την άγρια φύση στην Αλάσκα ή το Γελοουστόουν, να ατενίσετε τους ουρανοξύστες στο Μανχάταν ή το Σικάγο ή απλώς να απολαύστε τον ήλιο στις ηλιόλουστες παραλίες της Φλόριντα ή της Χαβάη, τότε μην διστάσετε να επισκεφτείτε τη χώρα.

Αν ταξιδεύετε για αναψυχή, για δουλειές, για ένα σύντομο πρόγραμμα σπουδών (λιγότερο από 90 ημέρες) ή για ιατρικούς λόγους, απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τον αριθμό της Ταξιδιωτικής σας Άδειας ESTA πριν επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο ή το πλοίο.

 

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με ταξιδιωτικές δραστηριότητες όταν χρησιμοποιείτε την ESTA

Για ποιο είδος ταξιδιού είναι κατάλληλη η ESTA;

Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από Βίζα (VWP) επιτρέπεται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χωρίς να έχουν λάβει βίζα, και να μείνουν εκεί για διάστημα όχι μεγαλύτερο των 90 ημερών για τουρισμό ή για δουλειά. Γενικώς, επιτρέπεται η διέλευση από τις ΗΠΑ με προορισμό το Μεξικό ή τον Καναδά. Ταξίδια για τουριστικούς ή επιχειρηματικούς λόγους μπορούν να χωριστούν σε δραστηριότητες, όπως εξηγείται παρακάτω.

Τουριστικές δραστηριότητες:

Επιχειρηματικές δραστηριότητες: